Shark-a-tag 2024

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Shark-a-tag 2024

17 juli @ 8:00 am - 5:00 pm

Na enkele jaren van afwezigheid, door o.a. corona/slecht weer, zal Sportvisserij Nederland dit jaar weer het “Shark-a-Tag” evenement organiseren, waarbij  bestuurders, beleidmakers, vertegenwoordigers van NGO’s en onderzoekers een dag vissen met de hengel op gevlekte gladde haai, vanuit Neeltje Jans voor de Zeeuwse kust.

Net als voorgaande jaren gaat men er met een aantal charterboten op uit om deze haaien trachten te vangen. Enkele van de gevangen haaien zullen voorzien worden van een extern merkje, de overige haaien worden geregistreerd voor populatie- en verspreidingsonderzoek. Alle haaien worden na de vangst weer teruggezet. Bij een voorgaand evenement werden tientallen haaien gevangen, gemerkt en weer vrijgelaten.

De informatie die op deze manier verkregen wordt draagt bij aan essentieel onderzoek over het migratie gedrag van deze bijzondere vissen voor de Nederlandse kust. Zo zijn bijvoorbeeld al eerder bij “Sharkatag” gemerkte haaien terug gemeld  vanuit de Golf van Biskaje en voor de Noorse kust.

Een impressie over het project kun je hier vinden

Organisator

Sportvisserij Nederland
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Neeltje Jans
Werkeiland Neeltje jans
Vrouwenpolder, 4675 RB Netherlands
+ Google Maps