Save Our Sharks: Progress and Achievements

Het Save Our Sharks project is al weer anderhalf jaar onderweg en daarom was het tijd om terug te kijken op wat we allemaal hebben bereikt. Sinds we begonnen in 2015 organiseerden we talloze activiteiten en evenementen, zowel in Nederland als op de eilanden, met een constant groeiend publiek. Van twee succesvolle Dutch Caribbean Shark Weeks, persreizen, haaienonderzoek en radio-en televisie-interviews; het team heeft niet stilgezeten. En ondertussen zijn er verscheidene grote en kleinere stappen gemaakt om de bescherming te realiseren die voor haaien zo belangrijk is.

Om alle vooruitgang te vieren hebben we een verslag gemaakt van het project tot dusver. Het verslag werd officieel uitgereikt aan ambassadeur Jörgen Raymann voorafgaand aan de eindejaarsreceptie die werd georganiseerd als bedankje voor alle mensen die de afgelopen tijd aan het project hebben bijgedragen.

Foto door Tanja Fraai

Het overzicht laat zien dat er in korte tijd al veel bereikt is, maar nu is het des te belangrijker dat alle plannen en voornemens ook concreet worden gemaakt met de juiste wetgeving. Dus hiervoor staat het komende jaar nog veel werk op de planning. En om dit alles te ondersteunen is de bewustwording en betrokkenheid van mensen belangrijk. Of zoals gezegd door Irene Kingma, projectleider van Save Our Sharks in Nederland: “Mensen moeten meer van haaien gaan houden.